DOCENTS PEL FUTUR

Mestres i professors de Mallorca, amb els estudiants que es mobilitzen contra el col·lapse ambiental

Cada vegada més, la comunitat científica i els organismes científics vinculats a Nacions Unides alerten del col·lapse ambiental global cap al qual ens precipitam si els governs no impulsen transformacions ràpides i profundes en els models de producció i consum. El canvi climàtic i la pèrdua massiva de la biodiversitat són les dues cares d’un desastre que ens queda poc temps per evitar. Aquest escenari global té el seu reflex, a casa nostra, en la destrucció continuada del territori i en els nivells forassenyats de motorització i de consum energètic. En aquest panorama ombrívol, sorgeixen signes d’esperança, com la mobilització de milers de joves de tot el món que fan vagues escolars i manifestacions en defensa del seu futur. El proper divendres dia 24 de maig es prepara una nova jornada global de mobilitzacions a favor del planeta.

Els signants d’aquest escrit, mestres i professors de Mallorca, manifestam el nostre suport a aquestes mobilitzacions d’estudiants. Les seves reivindicacions són plenament conseqüents amb l’actitud de respecte a la veritat científica que com a ensenyants els volem transmetre. El seu esperit crític i les seves exigències als governants són una bona mostra de les actituds cíviques que repetim que l’educació els ha d’inculcar. Cada estudiant que exigeix un canvi de model és un èxit educatiu. Sigui quina sigui la incidència de la jornada del 24 de maig a Mallorca, demanam a la comunitat educativa que valori el crit d’alarma dels joves que es mobilitzen. Volem, en aquesta ocasió i en les que vinguin més endavant, acompanyar-los en les seves demandes, en la forma que resulti adequada com a professors.

També volem que les greus amenaces globals i locals a què ens enfrontam, així com les alternatives per fer-hi front, siguin objecte d’estudi i debat als nostres centres educatius. Com a professionals que treballen amb la vista posada en el futur dels nostres joves, no volem oblidar que la preservació de la salut ambiental de la nostra illa i del planeta són condicions essencials d’aquest futur.