DOCENTS PEL FUTUR TRASLLADARAN LA VERITAT CLIMÀTICA A LES AULES

Aina Cobacho i Raquel López, de CP Es Molinar; Rosa M. Colom i Bel Bestard de CP Rafal Vell; Rosa Albertí i Amalia Chico, de l'IES Bendinat; i les voluntàries ambientals Kailani, Celine i Elia, també de Bendinat expliquen les seves experiències didàctiques enfront del canvi climàtic)

Aquest cap de setmana han tengut lloc les Jornades Docents sobre Canvi Climàtic, organitzades per Docents pel Futur i el LINCC de la UIB.
Les jornades, seguides per un centenar d’inscrits, han comptat amb ponents com l’escriptor Joan Buades, el físic Damià Gomis o el jurista Pau de Vílchez.
Tres seminaris simultanis han tractat igualment diferents aspectes del canvi climàtic des d’una perspectiva curricular: Ciències Naturals i Socials i Filosofia i Ètica.
També s’han desenvolupat diverses taules d’experiències de centres escolars de les Balears i de diverses institucions compromeses amb aquesta àrea d’acció.
Per la bona acollida i l’alt nivell de les sessions, els organitzadors es plantegen futures edicions per donar cabuda a tots els docents que no han pogut ser admesos (les places s’esgotaren en només dos dies).
Tant pel LINCC com per DxF, la formació del docents és una prioritat per traslladar la veritat climàtica a les aules, objectiu irrenunciable per aconseguir un canvi de model social i una nova manera de relacionar-se amb el medi ambient.

(A la imatge: Aina Cobacho i Raquel López, de CP Es Molinar; Rosa M. Colom i Bel Bestard de CP Rafal Vell; Rosa Albertí i Amalia Chico, de l’IES Bendinat; i les voluntàries ambientals Kailani, Celine i Elia, també de Bendinat expliquen les seves experiències didàctiques enfront del canvi climàtic.)