COMENÇAM LES JORNADES

Demà dimarts comença la 2a edició del curs de formació docents sobre emergència climàtica, amb una lliçó inaugural a càrrec de Luis González Reyes.

En aquesta edició, es tracta d’un curs online organitzat pel Servei de Normalització Lingüística i Formació de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears amb la col·laboració de DxF, i duu per títol “Les emergències climàtiques i ambientals a l’aula: una perspectiva ecosocial”.

El títol sintetitza els trets bàsics del que serà el contingut de les sessions: la perspectiva ecosocial i l’atenció al que es pot fer “a l’aula”, ja que la vocació del curs és oferir eines als docents per incorporar la qüestió ambiental (les amenaces i també les alternatives per fer-hi front) a la seva pràctica educativa.

La gran acollida del curs (les places disponibles es varen omplir el mateix matí que el curs es va donar a conèixer) posa de manifest la gran demanda de formació en matèria ambiental que existeix entre el col·lectiu docent. Des de Docents pel Futur mantenim el compromís de fer-hi feina, però animam les administracions ambiental i educativa a anar bastint un pla de formació docent en matèria de crisi ambiental i climàtica. El món de l’educació no pot ser aliè al gran repte que té plantejada la societat del segle XXI, i ha de marcar-se l’objectiu central de formar ciutadans conscienciats de la necessitat de canvis en la nostra manera de relacionar-nos amb l’entorn.